گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی مشکلی است که بیشتر کاربران با آن مواجه میشوند. اگر تجربه استفاده از دستگاه کپی را نداشتهاید، ممکن است این مشکل باعث نگرانی شما شود. برای رفع نگرانیهای شما قصد داریم در این مطلب به علل گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی و راه حلهای رفع آن بپردازیم.
گیر کردن کاغذ باعث میشود که فرآیند کپی و پرینت متوقف شود و تا رفع مشکل نتوان از دستگاه استفاده کرد. اجازه دهید ابتدا دلایل گیر کردن کاغذ را بررسی کرده سپس راهکارهای رفع مشکل کاغذ در دستگاه کپی را با هم مرور کنیم. نکته قابل توجه این است که اگر بارها با این مشکل روبرو شوید احتمالاً دستگاه با مشکل مواجه شده و باید جهت تعمیر به نمایندگی تعمیر دستگاه کپی مراجعه کنید. کارشناسان مرکز تعمیر دستگاه کپی برادر تمامی مشکلات دستگاه کپی را برطرف خواهند نمود.
دلایل گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی چیست؟
علل زیادی برای گیر کردن کاغذ وجود دارد اما شاید مهمترین دلیل این امر به خاطر نوع کاغذ باشد. اگر کاغذ مجعد، مرطوب و غیراستاندارد باشد ممکن است در حین کپی، گیر کند. همچنین اگر کاغذ به صورت صاف و صحیح در دورن سینی قرار نگیرد احتمال گیر کردن آن وجود دارد. عامل کاغذ سادهترین دلیل گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی است.
غلطک خراب و فرسوده، رولرهای چسبناک، وجود رطوبت و گرد و خاک در تونر و عدم تناسب تنظیمات دستگاه کپی با وضعیت قرار دادن کاغذ نیز میتواند از دیگر دلایل گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی باشد. برای بررسی علت اصلی گیر کردن کاغذ باید به نمایندگی دستگاه کپی مراجعه کرد تا با تجهیزات پیشرفته و تکنسین کارآزموده، ایراد اصلی شناسایی شود.
راهکارهای جلوگیری از گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی
برخی از دلایل گیر کردن کاغذ به اقدامات کاربر و نحوه استفاده آن از دستگاه برمیگردد. بنابراین با رعایت برخی موارد میتوان از گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی جلوگیری کرد. در صورت عمل کردن به توصیههای زیر تا حد بسیار زیادی میتوانید عوامل انسانی موثر بر این مشکل را برطرف کنید.
انتخاب کاغذ مناسب :
یکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از گیر کردن کاغذ، طرز به کارگیری کاغذ در سینی است. برای این کار هرگز چند نوع کاغذ مختلف را با هم در سینی قرار ندهید. همچنین از کاغذ تاخورده، مرطوب، یا پیچ خورده به هیچ عنوان استفاده نکنید. حجم کاغذ را طوری انتخاب کنید که بیش از ظرفیت سینی دستگاه کپی نباشد؛ به طوری که زیر علامت ظرفیت کاغذ قرار گیرد.
نحوه گذاشتن کاغذها در دستگاه کپی :
قبل از قرار دادن کاغذ در دستگاه ابتدا آن را چند بار تکان داده تا به هم دیگر نچسبند. این امر در اصطلاح باد دادن کاغذ است و باعث از بین رفتن چسبندگی کاغذ میشود.
این مقاله برای شما مفید است : دلایل افت کیفیت کپی برادر
تنظیم درست دستگاه فتوکپی :
همواره تنظیمات دستگاه را قبل از کپی گرفتن چک کنید. ممکن است تنظمات دستگاه با سایز کاغذ متفاوت باشد. بنابراین ابتدا تنظیمات دستگاه را درست کنید.
در شرایط گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی چه کار کنیم؟
چگونه کاغذ گیر کرده در پرینتر را دربیاوریم؟ گیر کردن کاغذ مشکل بسیار حادی نیست و اگر به دلیل مشکل کاغذ یا نحوه گذاشتن آن در دورن سینی باشد، به سادگی قابل رفع است. درصورتی که این مشکل از دستگاه کپی باشد و مرتباً کاغذ در آن گیر کند، با هزینه اندکی در نمایندگی دستگاه کپی قابل تعمیر است. اگر برای بار اول با این مشکل مواجه شدید و یا مطمئن بودید ایراد از کاغذ دستگاه است، در صورت گیر کردن در دستگاه کپی با استفاده از دستورالعمل زیر، کاغذ را از دستگاه بیرون بکشید.
- بهتر است ابتدا دستگاه کپی را خاموش کنید و سپس ریستارت نمایید. ممکن است اینکار به طور خودکار مشکل گیر کردن کاغذ را حل کرده و آن را خارج کند.
- درصورت باقی ماندن کاغذ، اگر دستگاه فتوکپی شما صفحه نمایش دارد، مکان گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی و دستورالعمل بیرون کشیدن آن را برای شما توضیح میدهد. در این صورت به راحتی میتوانید آن را خارج کنید.
- درصورتی که صفحه نمایش دستگاه چیزی را نشان نمیدهد، باید به دنبال جایی بگردید که کاغذ در آن گیر کرده است. زمانی که این محل را پیدا کردید به آرامی آن را بکشید تا همه آن از دستگاه خارج شود. سعی کنید کاغذ را طوری بگیرید که پاره نشود. در صورت پاره شدن باید تمام خرده کاغذها از داخل دستگاه خارج شود.
- قبل از انجام ادامه روند کپی، بهتر است کاغذها را مجدداً بررسی کنید تا مشکلی نداشته باشند.
نمایندگی تعمیرات دستگاه کپی
اگر مرتباً با گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی روبرو هستید باید آن را جهت تعمیر به نمایندگی تعمیرات دستگاه کپی بیاورید. در این مرکز علاوه بر این مشکل، تمامی مشکلات مرتبط با دستگاه کپی از جمله سیاه شدن کاغذ، بی کیفیت بودن کپی، چروک شدن صفحات، روشن نشدن دستگاه و… قابل برطرف شدن است. این مشکلات میتواند با تعمیرات نرم افزاری و یا سخت افزاری همچون تعمیر درام فتوکپی برادر، تعمیر برد الکتریکی، پاک کردن درام، تعویض کارتریج و تعمیر یا تعویض دیگر قطعات حل شود.
روند تعمیر نیز به این صورت است که ابتدا دستگاه عیب یابی میشود سپس اگر قطعه مورد نظر قابل تعمیر باشد آن را تعمیر کرده و اگر نیاز به تعویض داشته باشد، با قطعه اصلی و اورجینال جایگزین میشود. شایان توجه است که تمامی فرآیند تعریف شده در روند تعمیر دستگاه کپی در این نمایندگی، طبق استاندارهای جهانی و با استفاده از تجهیزات پیشرفته و متد روز صورت میگیرد. البته این موضوع باعث نمیشود هزینه زیادی از شما دریافت گردد، بلکه برعکس، در هزینه و دستمزد نیز، نمایندگی تخفیفات خوبی برای مشتریان در نظر گرفته است.