اشتراک گذاری

خط انداختن دستگاه کپی

یکی از سؤالاتی که کاربران دستگاه کپی ممکن است با آن مواجه شوند این است که علت خط انداختن دستگاه کپی چیست؟ با اینکه چنین مشکلی ممکن است برای هر دستگاه کپی اتفاق بیفتد اما گاهی این مسئله نشان دهنده مشکلات سخت افزاری در دستگاه بوده و به خرابی قطعات آن اشاره دارد. این مشکل به این صورت است که پس از خروج برگه چاپ شده، خطوطی افقی یا عمودی روی آن مشاهده می شود. این خطوط معمولاً نازک بوده یا در یک سمت برگه چاپ می شوند و یا اینکه در تمامی صفحه نمایان می شود.

همانطور که می دانید در فرآیند کار دستگاه کپی و خروج برگه های چاپی از دستگاه قطعات مختلفی نقش آفرینی می کنند. کارتریج، درام، بلید، غلطک ها و غیره قطعاتی هستند که فرآیند چاپ و کپی را فراهم کنند. بروز مشکل در هریک از این قطعات می تواند باعث خط انداختن در دستگاه کپی شود. اما گاهی ممکن است مشکل از کاغذ و یا دیگر اجزای دستگاه کپی باشد. بنابراین اگر با چنین مشکلی در دستگاه کپی مواجه شده اید، منطقی ترین کار این است که از یک متخصص تعمیرات دستگاه کپی کمک بگیرید. در اینجا برخی از مهمترین دلایل خط انداختن فتوکپی آورده شده است. با مطالعه آن ممکن است بتوانید مشکل دستگاه خود را تشخیص دهید.

خط انداختن دستگاه کپی

دلایل خط انداختن دستگاه کپی

 خط انداختن می تواند دلایل متعددی داشته باشد. اگر از طریق اسکنر اقدام به کپی گرفتن کرده اید، ممکن است وجود خط در شیشه اسکنر یا اشیا روی آن و یا روی سند مورد نظر، باعث خط انداختن شده باشد. گاهی وجود خطوط سیاه روی کپی، از این مسأله نشأت می گیرد. اما اگر مشکل از این قسمت نباشد باید ریشه مسأله را در درام، کارتریج یا غلطک جستجو کرد. درام نقش مهمی در کیفیت چاپ دارد. وجود خط و خش بر روی درام یا غلطک می تواند بر روی کاغذ منتقل شده و چاپ بی کیفیتی را به دنبال داشته باشد.

خرابی در بخش های کارتریج و درام فتوکپی برادر از رایج ترین دلایل خط انداختن دستگاه کپی می باشد. البته همیشه مشکل از دستگاه نبوده و گاهی اوقات سندی که برای کپی آماده شده است مشکل دارد. برای مثال وجود سنجاق، منگنه و یا چروک صفحات باعث ایجاد خطوط تیره و مشکی بر روی کاغذ می شود. وجود گرد و خاک یا اضافات تونر در دستگاه نیز می تواند از عواملی باشد که در ایجاد خطوط روی کاغذ تأثیرگذار باشد.

رفع مشکل خط انداختن دستگاه کپی

برای رفع مشکل، ابتدا باید دانست مشکل از کجا و کدام بخش دستگاه می باشد. درصورت تشخیص صحیح مشکل، آنگاه می‌توان برای رفع آن اقدام مناسب را انجام داد. با توجه به این موضوع می توان اقدامات زیر را از جمله راه های رفع مشکل خط انداختن دستگاه به شمار آورد.

پاک کردن تونر دستگاه کپی:

ریختن تونر به داخل دستگاه از جمله مسائلی است که باعث بی کیفیت شدن چاپ و خط انداختن دستگاه کپی می شود. برای رفع این مشکل می توان لکه های تونر را از سطح شیشه با استفاده از پارچه نرم تمیز کنید.

این مقاله را از دست ندهید : چرا دستگاه کپی کار نمی کند؟

تمیز کردن اسلایدشو:

اسلاید شو از قطعاتی است که اجزای داخلی دستگاه کپی را تمیز می کند. اگر این قطعه کثیف شود نه تنها نمی تواند به پاکیزگی سطح داخلی دستگاه کمک کند بلکه باعث خط انداختن دستگاه کپی نیز می شود. تمیز کردن این قطعه راهکاری برای رفع خطوط روی کاغذ می باشد.

تمیز کردن شیشه اسکنر:

تمیز بودن شیشه اسکنر یکی از مهمترین عوامل در چاپ باکیفیت می باشد. وجود هر مانع یا شی ای غیر از سند مورد نظر، بر روی کاغذ چاپ شده به صورت خطوط مشکی مشخص می شوند. بنابراین بهتر است جهت برخورداری از یک کپی واضح و باکیفیت همواره شیشه را تمیز کنید.

تعمیر و تعویض قطعات:

آخرین راهکار برای رفع خط انداختن دستگاه کپی، تعمیر و تعویض قطعات مختلف از جمله درام، کارتریج و بلید دستگاه می باشد. این امر تنها پس از بررسی دستگاه توسط کارشناسان فنی انجام می شود و پس از عیب یابی دستگاه ممکن است برای رفع مشکل، این قطعات تعویض یا سرویس شوند.

تعمیر دستگاه کپی در محل

دستگاه های کپی امروزی دستگاه‌هایی با ابعاد و وزن بالا هستند. از این رو حمل و نقل آن‌ها توسط کاربران در زمان خرابی، امری زحمت آفرین بوده و تقریبا امکان‌پذیر نیست. نمایندگی تعمیرات برادر برای تعمیر این گروه از کالاها، خدمات سرویس در محل را ارائه می کند. بنابراین متقاضیان گرامی می توانند در صورت بروز مشکل در دستگاه خود، از طریق تماس تلفنی با این مرکز، منتظر حضور کارشناس فنی به محل مورد نظر باشند. تمامی سرویس های مرتبط با دستگاه کپی از جمله شارژ کارتریج پرینتر، تعویض درام، تعمیر مین برد، رفع ارورهای دستگاه، تعمیر بلید، تعمیر یونیت فیوزینگ، تعمیر لیزر و غیره به صورت سرویس در محل ارائه می شود.

Rate this post