یکی از سرویس های مورد نیاز دستگاه های کپی شارژ کارتریج است. شارژ کارتریج دستگاه کپی ، عملیاتی است تخصصی که کاربران در صورتی که بخواهند خودشان این کار را انجام دهند، باید اطلاعات کافی در این خصوص داشته باشند و بدانند در چه زمانی باید شارژ کارتریج را انجام دهند و چه مراحلی را باید در این خصوص گام به گام دنبال کنند. از طرفی نیز رعایت برخی نکات مهم در خصوص فرایند شارژ کردن کارتریج باید در نظر گرفته شود تا مشکلی برای دستگاه مورد نظر ایجاد نشود.
البته در خصوص زمان شارژ کارتریج دستگاه کپی، در بسیاری از دستگاه ها کاربران می توانند با توجه به ارور مشاهده شده در نمایشگر دستگاه، متوجه فرا رسیدن زمان شارژ یا تعویض کارتریج مورد نظر شوند. به هر حال این فرایند در خصوص کار با انواع دستگاه های کپی و پرینتر از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل نیز می خواهیم در ادامه در این باره صحبت کنیم. اگر برای شارژ یا تعویض کارتریج دستگاه کپی با مشکلی مواجه هستید یا این که در این خصوص تجربه کافی را ندارید، بهتر است از مراکز تخصصی در این زمینه کمک بگیرید. تکنسین های مجرب مرکز سخت افزار ایران، می توانند در این زمینه خدمات سریع و با کیفیت مورد نیاز را ارائه دهند.
تفاوت شارژ کارتریج دستگاه کپی برادر و تعویض آن
به صورت کلی، زمانی که در فرایند چاپ اختلالی از جمله کاهش کیفیت چاپ یا کم رنگ شدن مشاهده می شود، معمولا باید در درجه اول به کارتریج دستگاه کپی توجه کرد. در نتیجه دو گزینه پیش روی کاربران وجود دارد؛ یا شارژ کردن کارتریج یا تعویض آن. منظور از شارژ کارتریج دستگاه کپی ، پر کردن مجدد مخزن با مواد مصرفی دستگاه کپی است که شامل جوهر یا پودر تونر دستگاه کپی می شود. شارژ کارتریج همیشه امکان پذیر نیست و معمولا متناسب با دستگاه و ظرفیتی که دارد، بعد از چند بار شارژ شدن کارتریج دستگاه کپی ، نوبت به تعویض آن می رسد.
زمان مناسب شارژ کارتریج دستگاه کپی
در صورتی که نیاز به شارژ یا تعویض کارتریج باشد، این مهم بر اساس برخی نشانه ها قابل تشخیص است. اول از همه این که با ارور مشاهده شده در دستگاه می توان زمان مناسب شارژ کردن کارتریج یا در صورت نیاز تعویض آن را متوجه شد. در درجه دوم نشانه هایی که در عملکرد دستگاه کپی مشاهده می شود، به کاربر می گوید که زمان شارژ کارتریج دستگاه کپی فرا رسیده است. کم رنگ شدن کپی، بی کیفیت شدن یا کاهش وضوح چاپ، عدم چاپ بخشی از سند و مواردی از این دست بیان گر زمان مناسب برای شارژ کردن یا تعویض کارتریج است.
مراحل شارژ کردن کارتریج در دستگاه های کپی
در مرحله اول باید بر اساس مدل و کارایی دستگاه، تونر یا جوهر مناسب آن خریداری شود. در ارتباط با دستگاه هایی که کپی سیاه و سفید دارند یا دستگاه هایی که علاوه بر کپی سیاه و سفید، چاپ رنگی نیز دارند، باید به نوع کارتریج ها، رنگ مورد نیاز جهت شارژ و … توجه شود. بعد از آن ابتدا دستگاه را خاموش کرده و اتصالات برقی آن را قطع کنید. سپس با استفاده از ابزار های مخصوص از جمله پیچ گوشتی و قیف یا سرنگ تمیز ( متناسب با نوع کارتریج )، باید کارتریج را باز کرد و تجهیزات کناری آن از جمله قاب درام و خود درام، باید کارتریج مورد نظر را پر کرد.
حتما باید میزان تونر شارژ شده در کارتریج به میزان مورد نیاز باشد. کم بودن تونر یا بیش از حد ریختن آن می تواند مشکل ساز شود. بعد از آن باید کارتریج را با یک پارچه بدون پرز تمیز کرد. اگر از پمپ باد نیز استفاده شود، می توان گرد تونر را از اطراف کارتریج زدود و آن را کامل تمیز کرد. به این ترتیب با بستن مجدد تجهیزات و پیچ و مهره های باز شده، فرایند شارژ کارتریج به اتمام می رسد.
نکات مهم در فرایند شارژ مجدد کارتریج
اگر برای بازیابی عملکرد کارتریج، شارژ آن را در دستور کار قرار داده اید، توجه به برخی نکات در این باره ضرورت دارد. اول از همه باید به کیفیت و سازگاری مواد مصرفی خریداری شده توجه کنید. استفاده از مواد غیر اصل و بی کیفیت نه تنها روی کیفیت چاپ تاثیر منفی می گذارد، بلکه می تواند به کارتریج و دیگر قطعات در ارتباط با آن نیز آسیب برساند. برای مثال، درام که یک قطعه مهم و در ارتباط با کارتریج است، به هیچ عنوان با مواد مصرفی بی کیفیت سازگاری ندارد.
نکته مهم دیگر در خصوص شارژ کارتریج دستگاه کپی، توجه به تعداد دفعاتی است که این کار را انجام داده اید. برای هر دستگاهی به صورت استاندارد تعداد دفعات شارژ کردن کارتریج مشخص است و بیش از آن شارژ این قطعه توصیه نمی شود. از طرفی مساله فرایند شارژ در ارتباط با دستگاه های مختلف مطرح می شود.
در برخی مدل ها این فرایند ساده تر و امکان پذیر تر است. در حالی که در خصوص دستگاه های کپی که دارای چیپست هستند، این عمل دشوار تر است و اگر دستگاه دارای چیپست قفل شده باشد، امکان شارژ وجود ندارد. در نهایت اگر تعداد دفعات شارژ کارتریج مورد نظر بالا باشد، باید دیگر قطعات در ارتباط با کارتریج را نیز بررسی کرد. برخی از این قطعات مانند درام یا بلید دستگاه بعد از چند بار شارژ شدن کارتریج نیاز به تعویض دارند.
شارژ یا تعویض کارتریج دستگاه کپی
برای برخی از کاربران این سوال مطرح می شود که شارژ کارتریج بهتر است یا تعویض آن؟ در پاسخ به این سوال باید اولویت ها را در نظر گرفت. معمولا هزینه شارژ نسبت به تعویض کم تر است و این عمل برای کاربران دستگاه های کپی به صرفه تر است. با این حال اما این کار معمولا معایبی نیز دارد.
برای مثال کاهش کیفیت، خصوصا اگر از تونر های با کیفیت و سازگار با دستگاه استفاده نشود، نشتی تونر و مواردی از این دست از ایراد های شارژ کردن کارتریج است. در مقابل تعویض کارتریج دستگاه کپی می تواند گزینه بهتری باشد اما نیازمند هزینه است. اما به هر حال چه شارژ کارتریج دستگاه کپی را در اولویت داشته باشید و چه بخواهید آن را تعویض کنید، بهتر است این کار را در مراکز تخصصی انجام داده و از مواد اصلی و با کیفیت و کارتریج های اصلی دستگاه استفاده کنید.
چرا که انواع کارتریج های دستگاه کپی نیز در بازار وجود دارند که می توانند کیفیت کار دستگاه را تحت تاثیر قرار دهند. از طرفی همان طور که در بالا نیز به آن اشاره شد، حتما به دیگر بخش های دستگاه کپی نظیر درام، بلید، فیوزینگ و … در کنار کارتریج توجه داشته باشید. برای مثال شاید به تعمیرات بلید دستگاه کپی نیاز باشد.